O meni

Moje ime je Špela Gorenc Jazbec in sem diplomirana Fizioterapevtka, specialist Razvojno nevrološke obravnave (RNO).

Dnevno delam z otroci, ki imajo različne razvojne težave od lažjih do težjih.

Pri razvojnih težavah je zelo pomembno, da vsi, ki rokujemo z otrokom uporabljamo prijeme, ki optimalno spodbujajo otrokov razvoj. S tem mu pomagamo k izboljšanju njegovega gibanja.

Razvojni terapevti poleg terapije, ki jo izvajamo z otrokom, poučujemo tudi starše o pravilnem ravnanju z njihovim dojenčkom. To je ključnega pomena za optimalne rezultate.

Za lažje poučevanje staršev o pravilnem ravnanju z dojenčkom (baby handlingu), sem napisala priročnik, Pravilno ravnanje z dojenčkom (“baby handling”) ter pravilna izbira ustrezne opreme in pripomočkov. V njem so zajeti osnovni prijemi baby handlinga.

Baby handling, ki je prikazan v knjigi, ni plod moje iznajdbe, temveč temelji na svetovno znanem in uveljavljenem Bobath konceptu. Bobath koncept je eden izmed konceptov, ki ga uporabljajo razvojni terapevti po vsem svetu.

Namen priročnika je omogočiti staršem lažje učenje osnovnih prijemov baby handlinga.

Kmalu po izidu priročnika se je izkazalo, da priročnik želijo ne samo starši otrok z razvojnimi težavami, temveč tudi starši, katerih otroci nimajo odkritih kakršnihkoli razvojnih težav.

S temi prijemi namreč spodbudimo otroka za optimalno aktivacijo mišic pri vsakodnevnih aktivnostih. Tako mu gradimo kvalitetno gibalno shemo, ki mu bo koristila celo življenje.

Priročnik o pravilnem ravnanju z dojenčkom, Baby handlingu, je bil moje izhodišče, s katerim sem se podala na samostojno pot in se tako pridružila možu, ki je takrat že vodil svoje fizioterapevtsko podjetje.

Danes skupaj z možem vodiva uspešno podjetje, ki se ukvarja s fizioterapevtskimi in podobnimi storitvami, saj sva oba po izobrazbi fizioterapevta. Mož se ukvarja s fizioterapijo za odrasle preko blagovne znamke Fizioterapija FIZIOFIT, jaz pa izvajam fizioterapije za dojenčke, poučujem starše o pravilnem ravnanju z dojenčkom, vodim razvojno gibalne vadbe za dojenčke ter osveščam starše preko blagovne znamke Baby Handling.

Na moji spletni strani boste tako našli izdelke, ki vam jih priporočam. Našli boste pa tudi različne koristne nasvete ter informacije o razvoju dojenčkov in otrok.

Želim vam uspešno branje.

Špela Gorenc Jazbec

Trenutno ste brez internetne povezave