Katere osebne podatke zbiramo in zakaj?

Komentarji

Ko obiskovalci pišejo komentarje na strani, mi zbiramo podatke, ki so prikazani v obrazcih za komentarje in tudi IP naslov ter vrsto brskalnika za lažje odkrivanje in preprečevanje “spam” objav.

Anonimni niz ustvarjen iz vašega elektronskega naslova ( imenovan tudi “hash”) je lahko poslan ponudniku storitve Gravatar, da vidi, če uporabljate to opcijo. Pravni poduk storitve Gravatar se nahaja na sledeči povezavi: https://automattic.com/privacy/. Po odobritvi komentarja je vaša slika javno vidna ob vsebini komentarja.

Mediji

Če na spletno stran nalagate fotografije, se izogibajte fotografijam, ki vključujejo podatke o lokaciji (EXIF GPS). Obiskovalci spletne strani lahko prenesejo in odprejo slike s spletne strani, ki vsebujejo podatke o lokaciji.

Kontaktni obrazci

Če pustite komentar na naši strani se bodo mogoče shranili ime, elektronski naslov in spletna stran v piškotke. To je za vaše lažje delovanje na naši strani, da vam ne bo potrebno vsakič znova vnašati teh podatkov, ko boste želeli pustiti komentar. Piškotki bodo trajali eno leto.

Piškotki

Če imate uporabniški račun in se prijavite vanj preko strani, vam bomo poslali začasen piškotek, da preverimo, če vaš brskalnik sprejema piškotke. Ta piškotek ne vsebuje osebnih podatkov in se odstrani, ko zaprete brskalnik.

Ko se prijavite, bodo nameščeni tudi nekateri piškotki, ki shranijo vaše prijavne podatke in izbiro prikaza zaslona. Prijavni piškotki trajajo dva dni in za izbiro prikaza zaslona eno leto. Če izberete opcijo “Zapomni se me” bo vaša prijava trajala dva tedna. Če se iz računa odjavite, bodo prijavni piškotki odstranjeni.

Če uredite ali objavite prispevek, bo shranjen dodaten piškotek v vaš brskalnik. Ta piškotek ne vsebuje osebnih podatkov ampak samo določa ID prispevka, ki ste ga pravkar urejali. Po enem dnevu izgine.

Vdelana vsebina iz drugih spletnih strani

Prispevki na tej strani mogoče vključujejo vdelane vsebine (npr. videi, slike, prispevki…) Vdelana vsebina iz druge spletne strani deluje enako, kot če bi obiskali drugo spletno stran.

Stran lahko zbira podatke o vas, uporablja piškotke, vsebuje dodatna sledenja tretjih oseb in spremlja vašo interakcijo z vdelanimi vsebinami, vključno s sledenjem vaše interakcije z vdelanimi vsebinami, če imate uporabniški račun in ste prijavljeni.

Analiza

S kom delimo vaše podatke

Kako dolgo hranimo vaše podatke


Če pustite komentar, se komentar in njegovi metapodatki shranijo za nedoločen čas. To je zato, da lahko samodejno prepoznamo in odobrimo nadaljnje komentarje, namesto da bi jih zadržali v čakalni vrsti za moderiranje.

Za uporabnike, ki se registrirajo na naši spletni strani (če obstajajo), shranjujemo tudi osebne podatke, ki jih posredujejo v svojem uporabniškem profilu. Vsi uporabniki lahko kadar koli vidijo, uredijo ali izbrišejo svoje osebne podatke (razen ne morejo spremeniti svojega uporabniškega imena). Administratorji spletnih mest lahko te informacije tudi pregledajo in uredijo.

Kakšne pravice imate nad svojimi podatki

Če imate račun na tem spletnem mestu ali ste pisali komentarje, lahko zahtevate, da prejmete izvoženo datoteko osebnih podatkov, ki jih imamo o vas, vključno z vsemi podatki, ki ste nam jih posredovali. Lahko tudi zahtevate, da izbrišemo vse osebne podatke, ki jih imamo o vas. To ne vključuje nobenih podatkov, ki jih moramo hraniti v upravne, pravne ali varnostne namene.

Kam pošiljamo vaše podatke

Komentarji obiskovalcev se lahko preverijo z avtomatsko storitvijo za odkrivanje neželenih vsebin.

Trenutno ste brez internetne povezave