Spletna trgovina

Duda z okroglim cuceljčkom: Fantek

6.00

Dudica z okroglim, mehkim cuceljčkom narejenim iz lateksa, ki vzpodbuja kvalitetno in aktivno sesanje. BPA FREE (0% BPA). En paket vsebuje 2 dudi. 

Šifra: Ni na voljo Kategorija:

Opis

Duda z okroglim cuceljčkom bistveno bolj vzpodbuja kvaliteten razvoj motorike ust in ustne votline kot dude, katerih cuceljčki niso popolnoma okrogli. Duda z okroglim cuceljčkom omogoča, da mora dojenček oblikovati svoj jeziček okoli mehkega okroglega cuceljčka in ga potem med sesanjem z jezičkom pritisniti ob nebo. Prav tako, kot materino bradavico. Pri dudah katerih cuceljčki niso okrogli, je tega bistveno manj. Kot prvo, je manj oblikovanja jezička in manj aktivnega pritiskanja dude ob nebo, ker je cuceljček že ploščat. Torej je pri cuceljčkih, ki niso popolnoma okrogli, aktivnega sesanja veliko manj.

Kvalitetno sesanje vpliva na kvaliteto razvoja motorike ust in ustne votline. To pomembno vpliva na razvoj govora, na kvaliteto hranjenja, tako dojenja kot hranjenja po steklenički ter kasneje hranjenja po žlički, žvečenja hrane, … . Pomembno je, da ima otrok dudo v ustih le kadar jo aktivno sesa (za tolažbo, pred spanjem, …). Če ima dudo v ustih le zato, da jo ima in je ne sesa, je bolje, da jo vzamemo iz ust (tudi ponoči). Neaktivno sesanje dude (ploščat ali okorgel cuceljček) lahko povzroči nepravilno rast in razvoj ustne votline, zob…

Deli s prijatelji:

Dodatne informacije

Teža 0.11 kg
Barva

SM, TB, MS, MZ

Velikost

0-6 mesecev, 6+ mesecev

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.