(0 artklov) - €0,00

V košarici še nimate artiklov

Komplet: Pravilno ravnanje z dojenčkom DVD + Priročnik Zoom

Komplet: Pravilno ravnanje z dojenčkom DVD + Priročnik

EAN: DVDkomplet
DVD in priročnik o pravilnem ravnanju z dojenčkom (Baby Handling) ter o pravilni izbiri ustrezne opreme in pripomočkov.

Dobavljivost: Na zalogi

€25,00
Opis izdelka

  Podrobnosti

  Priročnik je namenjen vsem staršem in njihovim malčkom, ki si želijo na najpristnejši in najnaravnejši način doživeti starševstvo že od vsega začetka.

   

  Razdeljen je na dva glavna dela. Prvi je namenjen predstavitvi ustreznih pripomočkov in opreme, kjer so opisana vsa pomembna dejstva, ki jih je pred odločitvijo za nakup koristno poznati, saj se nemalokrat zgodi, da starši za otroka kupijo vrsto pripomočkov in opreme, samo zato, ker jih o tem prepričajo prodajalci. Otroku pa s tem nič ne koristijo, lahko mu celo škodijo. Zakaj bi torej potrošili preveč denarja za nepotrebne in nekoristne stvari?

   

   V drugem delu priročnika pa je opisano pravilno ravnanje z dojenčkom oziroma otrokom (»baby handling«). Otrokov razvoj gre naprej sam od sebe, saj ga ima vsakdo zapisanega v genih. Z napačnim ravnanjem pa razvoj vseeno lahko upočasnimo oziroma mu odvzamemo kakovost. V priročniku, ki je pred vami, je kar nekaj osnovnih informacij, popolnoma drugačen je tudi način razmišljanja o vašem otroku in ravnanju z njim – od držanja v naročju, preoblačenja, hranjenja, podiranja kupčka, kopanja in še mnogo več.

   

  Na DVD-ju Pravilno ravnanje z dojenčkom (Baby Handling) ter pravilna izbira ustrezne opreme in pripomočkov, so osnovne informacije o pravilnem ravnanju z dojenčkom, otrokom in so namenjene predvsem otrokom z normalno potekajočim razvojem. Prikazani so osnovni položaji, ki jih glede na zmožnosti in starost dojenčka lahko prilagajamo in spreminjamo.

  Pravilno ravnanje z dojenčkom obsega aktivno sodelovanje med otrokom in starši, komunikacijo na vseh ravneh in medsebojno poznavanje. Pravilno ravnanje z dojenčkom, otrokom ni zgolj poznavanje določenih položajev, temveč način življenja, v katerega v vsaki situaciji lahko vključimo elemente pravilnega ravnanja, prilagojenega otroku in situaciji.

  Tako kot so si dojenčki in otroci med seboj različni, se tudi pravilno ravnanje z dojenčkom razlikuje od otroka do otroka. Zelo pomembno je, da starši »poznajo« svojega otroka, ga znajo opazovati in spremljati njegov razvoj, saj jim bo tako lažje res kakovostno izvajati pravilno ravnanje s svojim dojenčkom, otrokom.

  Vsebina DVD-ja:

  Gibalni razvoj dojenčka

  Obračanje

  Dvigovanje in polaganje

  Držanje v naročju

  Slačenje in oblačenje

  Menjavanje pleničk

  Dojenje in hranjenje po steklenički

  Podiranje kupčka

  Hranjenje po žlički

  Pitje iz kozarčka

  Čiščenje zob

  Kopanje dojenčka

  Spanje dojenčka

  Povijanje v štručko

  Položaj dojenčka v  >>lupinici<<

  Položaj dojenčka v vozičku (leže, sede)

  Položaj v nahrbtniku in ostali pripomočki

  Obutev

  Hoja

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Več o piškotih
x