(0 artklov) - €0,00

V košarici še nimate artiklov

Kako obleči dojenčka?

Uf, kakšna neznosna vročina, vsak dan je bolj nevzdržno. No ampak saj je poletje in če ne bi bilo vroče, bi se pa zopet pritoževali. Nikoli nam ni prav.

Ker je vročina res huda in tudi v senci ni nič bolje, si verjetno ne predstavljate, da bi bili oblečeni v dolge hlače in majico z dolgimi rokavi ali pa kakšen debel pulover. Verjetno bi vsi debelo pogledali, če bi danes na ulici srečali tako oblečenega mimoidočega, če seveda tega ne zahteva njegova služba oziroma službeni protokol. Vsi smo oblečeni kar se da minimalno, pa še vedno kljub temu zraven dihamo na >>škrge<< in se potimo sto na uro. :)

In v trenutnih vremenskih razmerah, si nekako ne znam predstavljati, da bi bili naši dojenčki pri tem kaj drugačni od nas. Predvidevam da, in mislim da se ne motim, jim je ravno tako vroče kot nam, če ne še bolj. Še posebej, ko jih vedno nekdo želi držati v naročju, kot da jim že v vozičku ali kjerkoli že so ne bi bilo že dovolj vroče. Vendar ko se malo sprehodiš naokoli in pokukaš v tuje vozičke, opaziš, da nekateri očitno niso takega mnenja kot jaz, saj svoje otroke oziroma dojenčke, tudi sredi najhujše vročine oblačijo po pravilu : ena dolga rokava več kot za odraslega. To se mi zdi v tej vročini čisti nesmisel. Za primer naj povem, da sem zadnjič srečala znanko, ki je imela svojo punčko oblečeno v pulover z dolgimi rokavi, žabice in še kapo na glavi. In ko si tega ubogega dojenčka pogledal v obraz, je bila punčka čisto skuhana in rdeča. Ampak očitno to njeni mami ni bil zadosten znak, da ji je verjetno res močno vroče. Mislim, da bi bila dojenčica zelo srečna, če bi ji mama prizanesla z vso težko skoraj že zimsko garderobo in ji namesto tega oblekla kaj bolj primernega s kratkimi rokavi in kakšne kratke hlačke. Tudi kapa na njeni glavici mi ni bila čisto jasna. Razumem, da otroku povezneš na glavo kakšen klobuček ali tanko kapico, če je na sončku in ga tako zaščitiš pred soncem. Vendar ne vem kdo bi v tej vročini svojega otroka izpostavljal na sonce. In ker je bila punčka tako ali tako v senci, ne vem zakaj bi potem sploh potrebovala kapo pri 30°C. To mi res ni jasno, ali pa imam jaz čisto napačno razmišljanje. Pa naj povem, da to ni edini primer preveč oblečenega dojenčka za katerega vem, jih je še kar nekaj. Ampak, tako ali tako vsak starš odloča po svojem občutku, tako da bi bilo mogoče bolje če bi komentarje obdržala zase. Vendar se mi taki otroci res smilijo, ker jih kar vidiš kako jim je vroče. In če bo kdo od teh staršev tole prebral, pa se bo mogoče malo zamislil oziroma razmislil. Bolje eden kot nobeden. :)

Špela

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Več o piškotih
x